Бісквітне тістечко «Натхнення»
Інгредієнти:

Для вершкового бісквіта:

  • жирні вершки - 250 мл
  • борошно - 200 г
  • порошок для випічки - 2 ч. л.
  • цукор - 100 г
  • йогурт - 150 мл
  • сік лимонний - 2 ч. л.
  • ванільна есенція - 1 ч. л.

Для шоколадного бісквіта:

  • яйце - 4 шт.
  • борошно - 100 г
  • цукор - 150 г
  • какао - 3 ст.л.

Для заварного крему:

  • молоко – 500 мл.
  • олія вершкова - 100 г
  • яйця - 2 шт.
  • борошно - 2 ст. л.
  • цукор - 150 г

Для прикраси:

  • мак
  • волоський горіх
  • мигдаль
  • какао порошок
Спосіб приготування:

Готуємо вершковий бісквіт. Збиваємо вершки. В іншу миску просіюємо борошно, порошок для випічки, цукор. Помалу додаємо йогурт, лимонний сік і ваніль. Обережно вводимо збиті вершки.

Перекладаємо тісто в підготовлену форму. Випікаємо 30 хвилин, при 180°С. Остуджуємо корж, ділимо на рівні частини.

Готуємо шоколадний бісквіт. Відділяємо білки від жовтків. До жовтків додаємо половину цукру, збиваємо до білого кольору. Білки збиваємо з тим, що залишилося, перемішуємо до однорідності. Додаємо білки, що залишилися, і перемішуємо. Перекладаємо тісто в підготовлену форму. Выпікаємо 40 хвилин при 180°С. Остуджуємо корж, ділимо на частини відповідні за розміром вершковим частинам.

Готуємо крем. Просіюємо і прожарюємо впродовж 5-7 хвилин борошно. Змішуємо яйця, цукор і теплу вершкову олію, додаємо борошно і перемішуємо. Додаємо молоко і перемішуємо. Ставимо суміш на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Остуджуємо крем.

Збираємо тістечко. Спочатку вершковий корж, потім крем, шоколадний корж, крем, вершковий корж, крем. Прикрашаємо маком, волоським горіхом і мигдалем в какао порошку.

Смачного!

Комментарии
Оставить комментарий
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.
9 + 3 =
Розв'яжіть цю просту задачку і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.