

Для тіста:
- яйця - 4 шт.
- цукор - 1 склянка
- згущене молоко - 250 г
- натуральний майонез «Провансаль Класичний» 67% від ТМ «МакМай» - 200 г
- борошно - 1,5 склянки
- сода - 1 ч. л.
- какао - 2 ч. л.
Для крему:
- сметана - 1-2 склянки
- цукор - ? склянки
- лимон - 1 шт.
- чорнослив - 100 г
- червона смородина для прикраси
Готуємо тісто:
Яйця збиваємо з цукром, додаємо натуральний майонез «Провансаль Класичний» 67% від ТМ «МакМай» і згущене молоко, перемішуємо. Окремо змішуємо борошно і соду, просіюємо в яєчну суміш, добре перемішуємо.
Ділимо на три частини, в одну з них додаємо какао.
Випікаємо по черзі три коржі в розігрітій духовці приблизно 15 хвилин.
Готуємо крем:
Тримаємо лимон в окропі приблизно хвилину, після чого ріжемо на невеликі шматочки і подрібнюємо в блендері до однорідної маси. Окремо подрібнюємо в блендері попередньо розмочений чорнослив.
Сметану збиваємо з цукром, ділимо на дві частини і акуратно додаємо в одну частину лимонну масу, а в іншу - чорнослив. Перемішуємо.
Збираємо торт:
Якщо коржі сильно піднялися в центрі, то верхівку можна акуратно зрізати. Просочуємо коржі спочатку лимонним кремом, а потім скріплюємо між собою чорносливовим кремом.
Верх і боки покриваємо лимонним кремом і прикрашаємо ягодами червоної смородини.
Смачного!